1. Båtar, latriner och skeppsbrottet i engelska kanalen

I detta avsnitt pratar vi om allt ifrån SSR (Svenska Sjöräddningssällskapet) och deras insatts i medelhavet till latriner och nyfunna vrak. Vi hör en dramatisk berättelse av Victor Poen om när han och sin far krockade med en container och förliste i engelska kanalen.

Just nu är de gula båtarna nere i medelhavet för att rädda liv. De behöver all hjälp de kan få så gå gärna in på länken nedan för att lära dig mer om båtarna eller helt enkelt ge ett bidrag.
http://gulabatarna.se/

Två paddlare var utanför sydamerika i patagonien och hittade då Alex Thomsons 60 fots Hugo Boss båt som han övergav i november 2006 under en tävling. Dryga 10 år senare hittas alltså denna båt som man aldrig trodde man skulle hitta. Vi pratar mer om detta i podden men nedan kan vi se Alex själv när han just ska överge sin båt han lagt dryga 3 år på.

I samband med att Hugo Boss båt hittas så pratar vi också om hur Team Vestas agerade när de körde på grund under tävlingen Volvo Ocean race. Detta klipp kan ni se nedan.

Veckans båtar var Ryds Camping och RJ85 segelbåt. Nedan ser vi Oscars RJ85 till vänster och en äldre bild på Carl och hans syster på deras Ryds Camping till höger.
IMG_1746 rydscamping

Vi kan se RJ85:an, i bilden ovan, ligga vid Bullerö som vi nämner i veckans podcast. Vill man läsa mer om bullerö så kan man enkelt följa länken nedan.
http://bullero.se/sv/valkommen/

Veckans intervju var med Arvid Bildh som har stor erfarenhet i seglingsvärlden då han tävlar i M32 Cup och varit med i Americas Youth Cup etc. Vi pratade dock inte enbart om det utan förhörde oss lite hur han tillbringar sina semesterdagar på sjön. Vill ni veta mer så lyssna på podden.
http://m32series.com/series/scandinavian-series/
Bild på Arvid Bildh under M32 Cup i Riddarfjärden 2014.

Arvid Bildh

Vi önskar att få till en skriftlig intervju med Victor Poen om hans skeppsbrott i engelska kanalen så har man någon fundering eller fråga maila den till oss på info@sjolivet.se eller kommentera på vår Instagram.

Tack för denna vecka och på återseende (och återlyssnande).

Oscar & Carl

Vill du bli en del av besättningen på Sjölivet? Klicka på bilden ovan för att veta mer!