20. Olyckor och äventyr på sjön

I detta 20e avsnittet diskuteras hur man undviker olyckor på sjön, vår-fix och saker som nu skall göras i ordning på våra båtar runt om i landet innan sjösättning. Vi hör även ingen mindre än Pia L’obry berätta om några av alla de äventyr hon varit med om, som bland annat innefattar en solosegling över Atlanten och mycket mer.

För någon vecka sedan lade vi upp följande klipp (se nedan) på våra sociala medier. Klippet väckte många frågor och reaktioner. I avsnittet hör vi Oscar och Carl diskutera just denna video och några av frågorna som inkommit från er lyssnare.

En längre version av videon ses nedan.


Som Oscar tydligen sagt så är Pia L’obry den coolaste och ballaste personen som vistades på båtmässan Allt för Sjön. Vi lyckades ta en härligt snack med denna fantastiska kvinna. Hon har bland annat solo seglat över Atlanten i en liten 6,5 meters lång tävlingsbåt, hon har seglat till Grönland och mycket mycket mer.


Carl har kommit igång med vår-fixet och påbörjat förberedelserna på Tintin och sjösättning. Vad ska man egentligen göra innan man sätter båten i sjön? Detta pratas om i avsnittet!


 

Som många av er lyssnare vet så är vi studenter, därför ber vi er om hjälp. Gå in på länken nedan för att bli en patreon. Det är helt valfritt men känner du att du vill hjälpa oss hålla Sjölivet flytande så väljer du själv med hur mycket.
www.patreon.com/sjolivet
Ut och fixa med båten så fort solen visar sig så hör vi snart igen!
Oscar & Carl

 

Vill du bli en del av besättningen på Sjölivet? Klicka på bilden ovan för att veta mer!