24. Sjösättning, M32-segling och 27 kilo öring.

I detta 24:e avsnitt hör vi hur Oscar flänger runt i vårt avlånga land, orter som Kårböle och Kalvträsk har besökts. Carl håller sig på hemmaplan i Motala och har nyligen sjösatt sin båt Tintin. Carl har också varit ute på äventyr och bland annat seglat M32 med en toppfart på 27 knop samt åkt på barrunda med ribb-båt i Göteborgs skärgård! Vi hör en intervju med Linus Schelin som studerat sportfiske och får där tips på hur vi kan bli bättre fiskare och var Sveriges bästa fiskevatten finns.


Ameria’s Cup

Uppdatering: När avsnittet spelades in så hade inte finalen gått. Därför låtsas vi nu att vi inte vet att Nya Zeeland vann över Artemis och gick vidare. Artemis gjorde dock ett helt fantastisk jobb och en svensk båt har aldrig någonsin tidigare placerat sig så högt i America’s cup.

Team Artemis lyckades besegra Softbank Team Japan och seglar nu utmanar final mot det Nya Zeeländska laget Emirates Team New Zealand. Det är nio race som avgör vem som får segla mot titelförsvararen Oracle Team USA. Det Svenska teamet upplevdes lite skakiga till en början men nu börjar dom segla mycket bättre. Ingen svensk båt har kommit så pass långt i kvalet till AC på 40 år. Både Carl och Oscar följer nu racet med spänning för att se hur det utvecklar sig!

Louis Vuitton America’s Cup Finals. Artemis Racing vs Emirates Team New Zealand. ETNZ wins the Louis Vuittion Challengers Trophy. 2-5. 12th of June, 2017, Bermuda

Louis Vuitton America’s Cup Finals. Artemis Racing vs Emirates Team New Zealand. ETNZ wins the Louis Vuittion Challengers Trophy. 2-5. 12th of June, 2017, Bermuda

 


Carl har äntligen sjösatt Tintin och nedan kan vi se lite bilder och en video från sjösättningen.

PS: Inte vår Ferrari i bilderna, dock kan man alltid önska….

FILM: Klicka ->  VID_20170609_135640


Carl var som nämnt på äventyr och fick segla M32 med Essiq Race Team i Göteborg och grabbarna var uppe i hela 27 knop! Nedan kan vi se lite balla filmer med Essiq Race Team. Cooooolt!


Carl och Oscar är experter på fiske, INTE. Vi kan egentligen ingenting.. Därför har vi pratat med en expert. Linus Schelin är en seglings entusiast som inte bara studerat fiske utan också lever fiske. I avsnittet får vi tips och tricks om vad man ska tänka på och vilken utrustning man bör ha.

 

Båta lugnt!

/Oscar & Carl

 

 

Vill du bli en del av besättningen på Sjölivet? Klicka på bilden ovan för att veta mer!