26. Antika båtar och stormigt hav

I det 27e avsnittet hör vi upplösningen i Carls resa runt Sverige. Oscar och Carl pratar om allt ifrån Match Cup Sweden i Marstrand till ÅFOR (Gotland Runt). Oscar gör en intervju med Hans-Lennart Ohlsson från Sjöhistoriska Riksmuseet där de snackar om allt ifrån antika båtar till det nyöppnade fritidsbåtsmuseet. När bör man ta ner flaggan eller måste man verkligen göra det? 


Oscar har som vanligt varit på resa runt om i Sverige, och denna gång i Norrland, Carl sitter på en Ö i norra vättern (se bild nedan).


Niklas Dackhammar och Essiq race team tog sig med bravur hela vägen till kvartsfinal, men åkte tyvärr ut där i GKSS Matchrace Sweden, som går på Marstrand varje år. Racet seglas med M32:or vilket gör racen extremt spännade och fartfyllda och de som seglar är några av världens absolut bästa seglare.

Läs mer på länken: http://www.matchcupsweden.com/competition/


ÅFOR hette förut Gotland runt och är en årlig segeltävling som startar och slutar i Stockholm med en rutt som går runt Gotland. 


Fritidsbåtsmuseum i Härnösand

  • Till och med 27 augusti kan du besöka det nyöppnade museumet om fritidsbåtar i Härnösand. Oscar har pratat med Hans-Lennart Ohlsson som är chef på Sjöhistoriska riksmuseet i Stockholm. Han berättar om deras verksamhet samt om det nya museet som öppnade denna säsong i Härnösand.

Carl var på äventyr och påbörjade sin segling från Göteborg till Visby, men hur gick det? Nedan ser vi en video från början av seglingen samt en bild på en båt som senare kom att bryta masten..

 

Segla säkert!

/Oscar & Carl

Vill du bli en del av besättningen på Sjölivet? Klicka på bilden ovan för att veta mer!