27. Är drömmen att vara kustbevakare eller att leva på båt?

I detta 27e avsnitt hör vi Carl och Oscar undersöka hur det är att arbeta som kustbevakare genom att prata med kustbevakningens egna Marco Witt. De undersöker också hur det är att leva på båt med hjälp av Magnus Hjalmarsson som bott på sin Beneteau First 47,7 i 11 år. Förutom detta pratas det om orsaken till bruna sjöar och mycket mer. 


En dröm som både Oscar och Carl känner igen är att någon gång i livet bo på en båt. Hur är det egentligen? Vi fick under båtmässan äran att prata med Magnus Hjalmarsson som vet hur det är att leva på båt. Han har bott på sin båt Kirribilli (Beneteau First 47,7) i 11 år. Vill du läsa eller se mer om Kirribilli så kan du göra det på http://kirribilli.se/.

Foton nedan är från Corren.se (Obs: 10 år gamla 😉 )


Nu är Glenn och Sören äntligen iväg på sin roddresa runt svalbard. Vill du lyssna på dessa grabbar rekommenderar vi starkt att ni lyssnar på avsnitt 19 här nedan. Man kan även följa de på deras hemsida http://www.rowaroundsvalbard.se/.

19. Segla Atlanten i ett badkar eller ro runt Svalbard?


Varför blir våra sjöar brunare? Oscar och Carl diskuterar det i avsnittet, men vill du lära mer om det så kan du läsa artikeln som de diskuterar här.


En till dröm som både Oscar och Carl känner igen är att arbeta som kustbevakare, men hur är det egentligen att arbeta som kustbevakare? I avsnittet hör vi kustbevakaren Marco berätta om kustbevakarens roll och hur det är att ha det som yrke.

 

Alla foton från Kustbevakningen på https://www.kustbevakningen.se/media/bildarkiv/

Segla säkert!

/ Carl & Oscar

Vill du bli en del av besättningen på Sjölivet? Klicka på bilden ovan för att veta mer!