30. Två blir tre och Knot Vikings

Äntligen är det 30:e avsnittet av Sjölivet här! Mycket har hänt sedan ni sist hörde Oscar och Carl prata med varandra. Det som framför allt har hänt är att Sjölivet har fått tillökning i form av Benny Baunsgaard vilket alla tre tycker är mycket inspirerande och ger hopp om att överleva en lång höst och vinter på torra land.  Volvo ocean race är igång vilket följs med spänning, Benny har intervjuat Stephanie och Christoffer vilka är ute på sitt livs äventyr. Det pratas även lite om det eviga ämnet bottenfärger och beväxning.


Upptagning/bottenfärg

Nu när de flesta av oss har båtarna på torra land går det att utvärdera valet av bottenfärg. Ingen av Oscar, Carl eller Benny har båten i samma vatten; Östersjön, Mälaren och Vättern. Detta gör att förutsättningarna och reglerna varierar för alla tre. Oscar har RJ 85:an i stockholms skärgård där än så länge traditionella giftiga bottenfärger är tillåtna men håller på att fasas ut medan Carl och Benny som har sina båtar i insjöar, Vättern och Mälaren, inte tillåts ha giftiga bottenfärger överhuvudtaget. Om du har några funderingar kring vad som gäller för dig kan du klicka här för att hitta mer info!


Knot Vikings

Vi har pratat med Christoffer och Stefanie som just nu befinner sig på sin Najad 37 i Teneriffa med sin son Leo på 1,5 år.
Båda sa upp sig från sina respektive arbeten och kastade loss mot sitt livs största äventyr, startade från Stockholm med siktet på att i januari segla över atlanten mot Karibien, och där öluffa 1-2 säsonger. Var det sedan bär av vet de i nuläget inte. Men de har inte uteslutit stilla havet och Panamakanalen. Så vem vet vart de hamnar. Vi lär ha anledning att återkomma till dem längre fram i deras resa. Ni kan själva följa deras äventyr via deras hemsida http://knotvikings.com/ samt att vi hoppas få höra mer från dom inom en snar framtid!

 


Life at the extreme är åter igång och i denna version av Volvo Ocean Race är målet att båtarna ska spendera så mycket tid som möjligt i södra oceanen där medvinden aldrig slutar blåsa och albatrossarna svävar fritt. Det blir även ett stopp i Göteborg som kommer att ske i mitten på juni 2018

För att delta i själv i Volvo Ocean Race kan du enkelt delta via Virtuel Regatta som du laddar ner till din telefon!

Här nedan kommer några härliga videos från Volvo Ocean Race.


Patreons:

Ett stort tack till våra Patreons och främst Johan Löfgren, Stefan Holmertz och Pierre Cederholm som är Matroser på sjölivet! STORT tack!

https://www.patreon.com/sjolivet


Segla lugnt!

 

Oscar, Carl & Benny

 

Vill du bli en del av besättningen på Sjölivet? Klicka på bilden ovan för att veta mer!