33. Salta frågor och Nanny i Karibien

Avsnitt 33 är här! Tiden mellan avsnitten känns lång nu i vintertid. Trots detta värmer det i hjärtat för Carl, Oscar och Benny när de får prata fritt kring sina största intressen. Oscar har varit nere i Motala för att förbereda sk95:an La Morena inför sjösättning. Benny och Carl laddar inför den kommande båtmässan i Göteborg samt testar Oscars kunskaper med ett gediget quiz. Benny har såklart fått tag i ytterligare ett par långseglare som han har intervjuat. Detta kan vara det “skrattigaste” avsnittet vi spelat in.


Den 3 till 11 februari pågår båtmässan i göteborg och självklart är vi på plats! Vi kommer inte ha en monter som vi hade under Allt För Sjön 2017 utan kommer att vandra runt för att kunna komma närmare besökare och utställare. Det är Carl och Benny som kommer att vara på plats under första helgen. Så om ni lyckas att stöta på någon av dem är det bara att hugga tag i dem snacka lite skit.

Carls att se fram mot för helgen:

  • Lördag 12.00-13.00. Samtal med Martin Strömberg, Dee Caffari och Roger Nilsson med fokus på Volvo Ocean Race
  • Kolla efter en skön segeljolle eller vindsurfingbräda
  • Hitta en 5-6 meters motorbåt att ha liggandes vid föräldrarnas hem
  • More 40 som premiärvisas på mässan
  • Hur stabil är en fiskebåt egentligen?
  • Hitta mer maritim inredning till hemmet.
  • Men framförallt: SNACKA MED ER LYSSNARE OCH BÅTFOLK!


Hur mycket kan Oscar egentligen? Vet han vad en spygatt eller en bardun är. Carl och Benny har tillsammans med er lyssnare letat fram ett par riktigt kluriga termer som används ombord på båtar. Klarar han det, det får ni reda på i avsnittet!


Benny har pratat med Liv och Magnus på båten Nanny som just nu ligger i Martinique, Karibien. De pratar om vad det kostar att “längesegla” och hur kan en atlantöverfart egentligen vara, och hur de skyddade sig från orkanen Irma och Maria. Samt hur de har bevittnat hur Dominica drabbades av orkanernas fruktansvärda styrka.

www.nanny166.se

 


Skepp o’ Hoj

Oscar, Carl och Benny

PS. Om ni gillar Sjölivet och det vi gör, lägg gärna en “Like” eller ge oss recension på itunes eller andra plattformar som har poddar. Detta hjälper oss otroligt mycket. Ni kan även stötta oss via patreon, den hittar ni här.

 

Vill du bli en del av besättningen på Sjölivet? Klicka på bilden ovan för att veta mer!