35. Båtmässan special – Del 2

35. Båtmässan special – Del 2

Avsnitt 35 är på plats, denna gång fortsätter vi med båtmässan i Göteborg. Carl och Benny har tittat på både stora och små båtar. Vi hör allt om nya Jeanneau Sun Odyssey 440 (yacht of the year!!) men även 505 förbundet samt så har Carl även hört vad de allra minsta besökarna tycker är bäst med båtlivet. Självklart hör vi också lite om vad som väntas under båtmässan Allt För Sjön i Stockholm som startar lördagen den 3e mars.  


505-förbundet Utmaningen 2018

Benny sökte upp 505-förbundet och pratade med Per-Erik. En fantastisk satsning som de har. Där man kan ansöka om att få låna en 505 båt. Och testa den.

Och Benny som inte är kappseglare, vart otroligt sugen på att testa en. Ser ut som en rolig båt med fantastiska fart möjligheter. Men lyckades inte få en egen båt med Sjölivets logga…. Så kika in på deras sida och skicka in en ansöka redan nu.

http://www.int505.se/


Croatia Yacht Club Niklas

Benny blivit mer sugen på hyra en båt i medelhavet efter att han hyrt en båt i Turkiet för ett par år sedan. Han satte sig ner med Croatia Yacht club´s VD Niklas Engstrand, och pratade om deras verksamhet och vad de har att erbjuda. Suget efter att segla en båt i turkost vatten blev inte mindre efter samtalet..

Croatia Yacht Club har varit aktiv sedan 1985 och har många års erfarenheter med kompetent och framför allt en engagerad personal som gör allt för att du skall få en lyckad semester med din familj och vänner. De erbjuder, båthyra med eller utan skeppare, paketresor, kryssning, seglarkurser, samt grupp- och konferensresor.

Inför sommaren 2018 har de flera nyheter, bland annat har dom en helt ny marina, Marina Baotić i Trogir, 15 minuter från Split Flygplats och har ett 20-tal nya båtar i deras flotta med varumärken som Elan, Beneteau, Hanse och Lagoon med mera, så att du har fler valmöjligheter när du skall segla i sommar.

Den 3 till 11 mars kommer inte bara Sjölivet att befinna sig på Allt för sjön utan så även Croatia Yacht Club för att hjälpa och inspirera dig till en lyckad seglingssemester och båtägande.

Besök dom i monter: A04:11 eller boka ett möte med Croatia Yacht Club

www.croatiayachtclub.se


Jeanneau Sun Odyssey 440 – Yacht of the year!

Vi fick äran att prata med Björn Harkell, CSO på Navigare Yachting som ställde ut Jenneaus nya båt som ses i videon ovan. En enligt Carl helt fantastisk båt som ser ut att ha en hel drös med underbara funktioner och egenskaper.

Är du mer intresserad av denna båt och möjligheter att köpa, hyra eller köpa till charter besök då http://www.navigare-yachting.com/

 


Allt för sjön 2018

Segelbåtar

Göteborgarna skröt om hur mässan skulle fokusera på segelbåtar, detta upplevde dock varken Carl eller Benny som särskilt imponerande. Men på Allt för sjön satsas det stenhårt på segelbåtar:

Du som gillar segling kan glädjas åt att det för första gången sedan 2014 återigen finns en segelbåts brygga på mässan. Här har du chansen att närmare spana i instegsbåtar, drömbåten och kanske den där perfekta jordenrunt-seglaren. Framförallt får du möjlighet att träffa och prata med experter och andra likasinnade. Se det som en social segling mötesplats fullspäckad av kunskap, nyheter och inspiration.

Men det är inte bara segelbåtar som finns på plats, det utlovas även inspirerande föreläsningar från Sail Forum-scenen.

Motorbåtar

Vi ser mycket fram emot att se nya Nimbus W9 samt nya Anytec A27 som båda visas på mässan. Även elbåten kommer bli roligt att se då det är lite extra nytt och kul med elbåtar.

Waterpark

Bassängen (40-15m), dom har hypat den mycket i sociala medier, det kommer att åka wakeboard, paddlas, flyboards mm. Det rekommenderas att ta med sig badbyxor om man vill ha chansen själv att prova själv.

Med Water Park skapar vi en ny plats för alla som älskar vattensporter -Hanse Thorslund, projektchef för Allt på Sjön.

Eira Jansson och Sandro Furtado Brlenic som är mycket duktiga wakeboardåkare kommer finnas på plats under mässan sam att tisdag den 6 mars och lördag den 10 mars är det wakeboard-tävlingar. det är SkiiMarine JustRide som ska avgöras i både best trick och head2head.

 

Vad vi ska göra på mässan

Vad vill DU att vi ska undersöka? Vi har slängt ut frågan i på Facebook och Instagram där ni gärna får kommentera, eller om ni vill ha chansen att träffa oss för en pratstund. Vi har redan blivit tipsade om Hobie Eclipse, Sea Seas seglingsbara gummibåt samt den handdrivna utombordaren.


Bli en del av besättningen på Sjölivet genom att stötta oss på Patreon www.patreon.com/sjolivet

Ses på mässan!

 

Carl, Oscar och Benny

Vill du bli en del av besättningen på Sjölivet? Klicka på bilden ovan för att veta mer!