65. Nu är det krig och isolering

Det här avsnittet kan vara det avsnitt som innehåller mest skratt någonsin. Carl och Benny är på humör och pratar om hur man kanske kan effektivisera sin upptagning och konservering av båten. Benny berättar varför och hur han isolerar sin båt och vi hör tråkiga nyheter i avsnittet. Detta och mycket mer! 


Nauticat

Nauticat Yachts gick i konkurs maj i år. Företaget hade då en skuld till bank och personal på 2 miljoner Euro.

Man har inte hittat någon köpare av hela konkursboet och söker nu efter intresserade köpare. Men man tittar även efter att sälja delar av konkursboet.


Bavaria

Det tyska investeringsbolaget CMP Capital Management-Partners GmbH har förvärvat ägandet av Bavaria Yachtbau GmbH. Investeringsbolaget grundades år 2000 och har omfattande kompetens inom tillverkning, automation, bilindustrin och har också erfarenhet av marin verksamhet.

“Vi är mycket nöjda med att ägarskiftet nu är klar och ser fram emot att fortsätta det goda samarbetet med varvet i Tyskland.

Under det gångna året har många nya spännande modeller utvecklats som marknaden har emottagit mycket positivt.

Bavarias modeller står mycket starkt i Sverige och har under många år varit det mest säljande segelbåtsmärket. Bavia Yacht har levererat över 1 000 Bavariabåtar i landet.

Båtarnas kvalitet och attraktionskraft visar sig också på begagnade sajter där Bavaria sedan flera år tillbaka är det mest sökta fabrikatet.

Den höga och jämna kvaliteten från varvet är ett resultat av en världsledande högteknologisk tillverkning där hela produktionskedjan löpande kontrolleras.

Vi har under sensommaren haft rekordmånga förfrågningar på Bavarias segel- och motorbåtar och ser nu fram emot att sälja och leverera nya båtar till nöjda kunder.

Varvet kan fortfarande leverera till nästa säsong och nu erbjuder vi höst/vinter rabatter!

https://www.bavariayachts.com/en-uk/bavaria/latest-news/latest-news/new-investor-on-board/


Kjepp och hoj!

Carl & Benny

Vill du bli en del av besättningen på Sjölivet? Klicka på bilden ovan för att veta mer!