25. Plogging, nattsegling och krisande alarm

I detta 25e avsnitt så hör vi Carl och Oscar snacka ihop sig innan midsommar och kommande äventyr. Oscar pratar även med Maja Tesch som är en av Sveriges bästa swimrunnare som på Utö startat konceptet Plogging där man joggar och plockar skräp samtidigt. Carl ska ge sig på att segla från Gottskär på västkusten till Visby på Gotland i ett streck. Detta och mycket mer!


Oscar pratar med Maja Tesch som är en av Sveriges bästa på Swimrun med bland annat en vinst på tävlingen ÖtillÖ. Hon startade “Plogging” på Utö, vilket innebär att ett gäng joggar och plockar skräp samtidigt. Detta har blivit en stor grej och fler ansluter sig till dessa event.


Carl är ute på äventyr och ska ge sig på att segla från Gottskär på västkusten till Visby på Gotland. I avsnittet hör vi hur det går och de spännande händelser som utspelar sig under resan. Carl är ännu inte framme, undrar varför…?

 


Tidigare har vi nämnt och visat Sailing Yacht A som varit världens största segelbåt. Nu är den dock omseglad och med svenska Mikael Krafft i spetsen så har nu Flying Clipper sjösatts och har numera tronen som världens största segelfartyg med sin längd 162 meter mot Sailing Yacht A:s 142 meter och en bredd på 18,5 meter. Se videon nedan:

 

Ta det säkert och segla lugnt!
Oscar & Carl

Vill du bli en del av besättningen på Sjölivet? Klicka på bilden ovan för att veta mer!