43. Iskallt sim och döden i Henån

I detta 43e avsnitt hör vi Carl, Oscar och Benny diskutera Oscars avsmak för stora motorbåtar. Vi hör om den tråkiga döden i Henån, International och Sveriges kallaste tjej Heidi Nilsson.


Najad Varslar personal på Orust

https://najad.se/wp-content/uploads/2018/04/foeraendringar-foer-najad-och-arcona-yachts.pdf

Nu har Arconas uppköp av Najad börjat få konsekvenser. All personal på varvet på Orust varslas.Innebär detta slutet för Najads Orustkvalitet? Att dom inte kommer finnas kvar på orust är klart, tillverkning av båtar kommer nu ske i samarbete med Arcona i Uddevalla. Najad tillsammans med Hallberg-Rassy har gjort sig kända med sin Orustkvalitet. Vackra trädetaljer, robust kvalitet och trygghet är sådant som har kännetecknat varven. Båtarna som Arcona producerar är av mycket hög kvalitet men med mer fokus kring vikt och prestanda.

Najad AB går nu in i MBL-förhandlingar med de 20 anställda som varslas om uppsägning. Sedan 1967 har Najad tillverkat båtar i Henån.

Det känns verkligen tråkigt att det blivit på det här sättet och den personal som jobbar på fabriken är fantastisk, säger Najads Vd, Jörgen Ottosson, till Bohusläningen.


Tävlingen

Nu är tävlingen avslutad! Priset som är två burkar Interstrip från International. Finalisten kommer utses i början av nästa vecka!


International

Som vanligt är Sjölivet podcast sponsrade av International. Vill du veta mer så lyssna gärna på avsnittet då vi lyssnar på expertråd från Catharina som arbetar just International. Vill ni komma i direktkontakt och få råd och hjälp ring då: 031-928 500 eller besök yachtpaint.com.


Kanalsimmet

Trots att isen låg tjock utanför Piteå och temperaturen i vattnet endast var en grad anordnades Kanalsimmet för 37:e gången under valborgsmässoafton. Loppet är drygt 900 m långt och endast benspark är tillåtet, dräkten är valfri. Det var en del skriverier inför tävlingen om det hela skulle bli av med tanke på det rådande isläget. Vinnare blev 13:åriga Heidi Nilsson som faktiskt vann alla klasserna; total, dam och junior. Detta är mäktigt och hon hoppas kunna vinna igen!

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/tog-hem-segern-i-kanalsimmet

http://www.psdk.se/Kanalsimmet/Kanalsimmettavlingsinformation


Följ oss på våra sociala medier

www.instagram.com/sjolivetpod

www.facebook.com/sjoliverpod

Bli en av besättningen på Patreon, och hjälp till och stötta oss.

https://www.patreon.com/sjolivet

Vill du bli en del av besättningen på Sjölivet? Klicka på bilden ovan för att veta mer!