46. Andy Schell & Mia Karlsson – Sjölivet Podcast

And Schell & Mia Karlsson – 59° North Sailing

Jag började med att lyssna på Andys podcast On the Wind under min föräldrarledighet. Och började fundera på att göra likande, men på svenska. Jag kontaktade då Carl på Sjölivet Podcast och ställde lite frågor om utrustning och berättade lite om min idé. Men Carl erbjöd mig en plats på Sjölivet istället. Och där är vi nu.


Andy och Mia bedriver Offshore Sailing med 59-north.com för de som vill uppleva riktig segling och få se en horisont utan land i sikte.

Jag träffade Mia och Andy i deras hem i Enköping, de var igång med förberedelserna för deras segling mot Svalbard. Sjökort låg utspridda på golvet, div olika böcker om segling runt Polcirkeln fanns lite varstans. 

Vi pratar om bakgrunden till deras verksamhet och hur allt startade. Andy och Mia har en stor passion för segling och äventyret. De har avlagt många sjömil bakom sig. Med deras båt Isbjörn en Swan 48 -72 som nyligen vart renoverad på Vindö Marin så är den nu utrustad och klar för att ta dem till avlägsna platser. Jag fick även äran att hälsa på dem när Isbjörn var i vattnet och de var i gång med att packa in all utrustning inför årets seglats.

 

 

 

 

Andy driver podcasten On the wind, How I think about sailing och Sailing Stories.

 

 

 

Vill ni se mer av deras äventyr och vad de gör så kolla in deras hemsida:

www.59-north.com

Andy på instagram: www.instagram.com/schell_andy/
59-north på instagram: www.instagram.com/59northsailing
Mia på instagram: www.instagram.com/miapahavet/

 

Vill du bli en del av besättningen på Sjölivet? Klicka på bilden ovan för att veta mer!