47. Bonusavsnitt – Båtköket av Liv Bryngelsson

Bonusavsnitt, Båtköket av Liv Bryngelsson

Ett kärt återseende, eller återhörande kanske det heter. Jag ringer upp Liv igen och äntligen är det dags! Nu får jag äntligen berätta hemligheten som vi hållit på sedan vi pratades vid i december förra året. Boken “Båtköket” är nu redo att släppas. Och jag har är den första som får titta i den!

Båtköket


Boken är inte som andra kokböcker som släpps med båttema. Den är snygg ja en bok kan vara snygg, den har vackra bilder och är i ett praktiskt formatet A5, dvs den är inte ett extra ankare som du kan kasta överbord om du behöver säkra upp anktingen när det brallar i!
Fylld med smarta tips för längeseglaren gör den som ett självklarhet att ha med ombord. Och även bläddra i när man njuter av solnedgången, eller när det regnar utanför. Även om det finns exotiska fiskar med i recepten så är tanken att man enkelt kan byta ut färskvaran med det som finns i hemmavattnet. 
Längeseglaren Liv Bryngelsson delar med sig av sina erfarenheter och tips för matlagning i båt. Liv är mer eller mindre uppväxt på båt och 2015 gav hon och maken Magnus sig av på en nära 20 000 nautiska mils segling som varade i 3,5 år.
Förutom rena recept beskrivs också bunkring, brödbak, matförvaring, dåligtvädermat och mycket annat nyttigt som t ex hur man enkelt gör sina egna goda konserver och hur man undviker småkryp ombord.Det är inte bara Liv som delar med sig, utan 13 andra långseglare presenteras i boken. Deras bästa tips och recept blandas med små berättelser på ett lättsamt och inspirerande sätt. Detta är en matbok för alla båtmänniskor som gillar att äta gott och fräscht. Oavsett om man är långseglare i nära eller fjärran vatten, semesterseglare eller helgnjutare.

Tävling

Nu kan du som lyssnare vara med och vinna ett exemplar av boken “Båtköket”
Allt du behöver göra är att tagga “Sjolivetpod” med en bild där du även skriver om ditt bästa tips, eller recept ombord
Tagga Sjolivetpod i bilden på socialamedier så kommer vi utse en vinnare den 14/6.

Vill du höra mer om Liv och Magnus, och vad det kostar att längesegla, så kan du höra intervjun med dom i avsnitt 33.

Att köpa eller förboka boken:

Vill du förboka en bok innan den kommer ut i början av juli så går det bra. Priset för boken är  175 kr (plus frakt 55 kr för upp till två böcker, inom Sverige) men om du förbeställer och betalar (via swish eller banköverföring) innan den första juli 2018 är priset endast 150 kr (plus frakt 55 kr för upp till två böcker, inom Sverige).

Förbeställs tre böcker eller fler samtidigt bjuder Liv på frakten.

Betalning:

Swisha till Liv på 070-2700691 och ange ditt namn. Maila samtidigt till batkoket@gmail.com med namnuppgifter och leveransadress så vet Liv var den ska skickas. Banköverföring går också bra. Maila Liv med namn och leveransadress. Det kommer också gå bra att köpa boken direkt från något av ombuden när boken kommer ut och när vi väl kommer hem till hösten så kommer jag såklart att sälja den själv.

Leverans:

Boken kommer finnas tillgänglig från och med 180701

Via PostNord

Efter första juli skickas boken via Post Nords blå påse när betalning, inklusive frakt, via swish eller bankbetalning, gjorts.  Boken skickas till den adress som angivits till mailadressen batkoket@gmail.com efter betalning.

Ombud och område:

Hos ombuden går det att köpa boken direkt men jag ser helst att ni betalar via swish till mig innan så att de slipper hantera kontanter.

Hönö och Öckerö: Anna Bryngelsson levererar boken direkt i din brevlåda. Det går också att kontakta Anna på anna.b74″@”hotmail.com

Björholmen: Sofia Sernhede på New Adventure. Bryggplats 143 och mailadress sernhede3″@”hotmail.com

Göteborg/Partille: Tina Randvik. Min fina syster har ett par exemplar i sin bil och om hon har vägarna förbi kan hon kanske leverera en bok.

Gullhomens Hamncafé: Det går att köpa boken i baren eller genom att kontakta Charlotta Andersson på charlotta.andersson”@”gullholmenshamncafe.se

Som JRSK:are går det att förbeställa boken och hämta den på första eller andra JRSK träffen under hösten 2018.

Mer info om boken finner du på http://nanny166.se/batkoket/

Eller vill du veta mer om Liv och Magnus resa kan du gå in på deras hemsida www.nanny166.se

Eller höra avsnitt 33 då vi intervjuade dom.


 

Vill du bli en del av besättningen på Sjölivet? Klicka på bilden ovan för att veta mer!