34. Båtmässa special – Del 1

Båtmässan special – Del 1

Avsnitt 34 är äntligen här tillsammans med det första vårtecknet: båtmässan i Göteborg! Självklart var Benny och Carl och besökte mässan vilket var första gången för de båda. Var mässan som Carl och Benny hade hoppats på? Hur många segelbåtar var de i och kände på egentligen? Detta och mycket mer, pratar vi om i detta avsnitt.


Tyvärr får vi inte plats med alla som vi träffade, men del 2 kommer, så håll ut tills dess.

Inför mässan hade Carl förundrats över stabiliteten hos små fiskebåtar, detta ville han ta reda och mässan var ett perfekt tillfälle.Tyvärr fick Carl inte chansen prova stabiliteten på en fiskebåt, Men vi såg att fiske-delen var fullpackad med besökare och vi alla tre inser att vi kanske bör utforska denna ädla konst mera.

Vi kommer hem med massor av energi från alla utställare och besökare som vi träffade under mässan. Stort tack till alla lyssnare som hälsade på oss och som vi fick prata med.

  • Ett stort tack till Swedish Lighthouse för presenten!
  • Tack även till Croatia Yacht Club, för att vi fick lämna våra väskor i er monter! Det kommer även en intervju med VD Niklas i nästa avsnitt.

More 40

More 40

More 40

Carl och Benny fick tag på Malin Stom VD på More Sailing och pratade om deras nya Moore 40. En ljus och rymlig båt som båt Carl och Benny gillade.

Ett klipp från intervjun kommer läggas upp på vår kanal inom kort. Så håll utkik där!

https://www.youtube.com/channel/UCyXY5IVIzFDkaqYkMYIzMxg/featured

Se även Moresailings hemsida: https://www.moresailing.se/


Användarvänlig Solö

Hasse Wester fanns på plats med sin modifierade Solö Ruff Stella från 1961. Carl med sitt öga och fascination för det praktiska såg direkt att det fanns många smarta och praktiska lösningar ombord. Hasse är en pionjär i användarvänlighet vilket syns i varje detalj ombord på båten.

Ett filmklipp från båten hittar du här.

 


Kärlek vid första ögonkastet… men i en motorbåt.

Sting 630 Fast Track

Sting 630 Fast Track

Sting 630 Fat Track, behöver vi säga mer? Carl och Benny stannar tvärt och samtidigt ropar “En sån vill jag ha!” Sting 630 är en praktiskt och smart hyttbåt. Lagom stor och av “Taraga-modell”. En tuff motorbåt med framåtlutande framruta och gott om utrymme, och smarta lösningar. En otroligt stor båt för sin storlek. Michael Vaax från Fydenbö Marine berättar mer om båten.

http://www.frydenbo-marine.com/se/


Försäkringar, i spåren av Irma och Maria

Carl såg en monter med bildspel på förödelsen efter orkanen Irma och Maria, slog igång mikrofonen och frågade hur Försäkringsbolaget Pantaenius drabbades. Förutom att hantera skadade båtar så hjälpte de även till att hjälpa lokalbefolkningen på många drabbade orter. En mycket spännande och lärorik intervju!

http://www.pantaenius.se/se/pantaenius-baatfoersaekring.html


Då det fortfarande behövs hjälp vill vi på Sjölivet rekommendera våra lyssnare att köpa boken “Mot en ny horisont” som är skriven av 11 svenska seglare. Pengarna går oavkortat till att hjälpa de drabbade av Orkanen Irma och Maria”

Vi pratade även om det i Avsnitt 31, så har du inte hört den så passa på att lyssna på avsnittet här: http://sjolivet.se/alla-avsnitt/podcast/31-mot-en-ny-horisont-och-isbrytare/

Mot en ny horisont, 11 salta historier

Boken kan ni köpa på http://oceandream.se/irma/


Segla lugnt!

Oscar, Carl och Benny

Vill du bli en del av besättningen på Sjölivet? Klicka på bilden ovan för att veta mer!